ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Ubrzan rast američke lične potrošnje

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

VAŠINGTON, Američki potrošači češće su posezali za novčanicima u februaru, podstakavši ubrzanje lične potrošnje usprkos sporijem rastu ličnih dohodaka, pokazali su danas objavljeni službeni podaci.
Lična potrošnja je u februaru porasla za 0,7 odsto u odnosu na januar, čime je više nego udvostručena stopa rasta iz decembra i januara, u visini 0,3 odsto, obavijestilo je ministarstvo trgovine. Rast ličnih dohodaka usporio je na 0,3 odsto, nakon 1,2-odstotnog skoka u januaru. Neočekivano snažno povećanje lične potrošnje u februaru, na koju otpada oko 70 odsto američkog BDP-a, navodi na zaključak da je oporavak od recesije ubrzao u prvom kvartalu. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+