ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U toku sastanak komisije

Objavljeno u FINANSIJE

BANJALUKA, U toku je  sastanak  komisije koju je formirao Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje /UO UIO/ BiH za poravnanje dugovanja od raspodjele PDV-a koje Federacija BiH /FBiH/ duguje Republici Srpskoj /RS/, izjavio je  Srni član komisije iz RS  Vladimir Trifković.

Komisiju je formirao predsjedavajući UO UIO Dragan Vrankić i ona je zadužena da “ukrsti” podatke iz oba entiteta kako bi bila donesena odluka o poravnanju raspodjele i utvrđeni  koeficijenti   raspodjele za naredni period.

Komisija je trebalo da se sastane  24. marta, ali tada nisu došli predstavnici FBiH.

RS stoji iza onog što su pokazali koeficijenti i što je utvrdilo Odjeljenje za makroekonomsku analizu UIO, a to je da se Srpskoj duguje oko 48,3 miliona KM od raspodjele indirektnih prihoda.

Novoizabrani federalni premijer Nermin Nikšić rekao  je da će FBiH izvršiti poravnanje  i vratiti dug, ali da  je potrebno naći modalitet i postići dogovor kako to učiniti.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+