Capital.ba

U protekloj godini zaposleno više od 11.000

22.01.2008. / 19:30

SARAJEVO, Posredstvom portala Posao.ba u 2007. godini zaposlenje je dobilo više od 11 000 ljudi, a portal je objavio 14 045 oglasa i 50 385 biografija.

Najviše oglasa poslodavaca u prošloj godini objavljeno je u kategoriji “komercijala i prodaja” sa 1 228 otvorenih radnih mjesta, zatim u kategoriji “administrativne i slične usluge” sa 1 172 objavljena oglasa, navodi se u saopštenju ovog portala.

Među najzastupljenijim kategorijama u ponudi poslova bili su građevinarstvo i informatika, dok je najmanje ponuda u protekloj godini zabilježeno u kategorijama telekomunikacija i energetike sa 0,23 odsto objavljenih oglasa.

Najveći broj biografija zabilježen je u kategoriji “administrativne i slične usluge”, gdje je registrovano 4 775 zainteresovanih za posao, a najmanje je zabilježeno arhitekata, kojih se prijavilo 368, navodi se u saopštenju.

Kada je riječ o stručnoj spremi, 41,25 odsto zainteresovanih navelo je da ima srednju stručnu spremu, dok je 24,38 odsto fakultetski obrazovanih.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!