ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

U javnim nabavkama godišnje nestane i do 800 miliona KM

Objavljeno u FINANSIJE

search

search

SARAJEVO, Agencija za javne nabavke i Kancelarija za razmatranje žalbi BiH su institucije koje su pravljene da ne rade i iz njihovih izvještaja se vidi da nemaju kapaciteta da se bave onim što im je posao.

Istakao je to član Komisije za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamenta BiH Damir Bećirović na sjednici kojoj je usvojen izvještaj Kancelarije za razmatranje žalbi za prošlu godinu.

– Godišnje se u nabavkama vrti pet milijardi, a nestane između 600 i 800 miliona maraka – kazao je Bećirović.

Predsjednik Kancelarije za razmatranje žalbi Željka Klobučar je konstatovala da nemaju dovoljan broj zaposlenih, da su vezani rokovima i da ulažu maksimalne napore da bi uradili posao za koji su zaduženi.

– Ove godine bi trebalo da zaposlimo pet radnika, ali novac koja nam je odobren nije dovoljna da bi bio isfinansiran peti radnik. Samo u ovoj godini primili smo u Sarajevu i Banjaluci po 400, a u Mostaru 600 žalbi – rekla je Klobučar. Glas Srpske

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+