ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Tabaković: Preduzete sve mjere da se ne osjete posljedice krize “Agrokora”

Objavljeno u OSTALO

BEOGRAD, Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da su preduzete sve mjere da se u Srbiji ne osjete posljedice krize hrvatskog koncerna “Agrokor”.

“Narodna banka Srbije učinila je sve da ne trpi ni bankarski sektor, ni dobavljači, ni građani”, rekla je Tabakovićeva novinarima i dodala da ne želi da govori koje su mjere preduzete.

Ona je navela da se o mjerama ne govori, ali da se njihovi rezultati ogledaju u stabilnosti bankarskog sektora, kao i svih u krugu “Agrokora”.

Vlada Hrvatske postavila je zastupnika u “Agrokoru” čiji je vlasnik Ivica Todorić zbog finansijskih problema tog koncerna u čijem vlasništu u Srbiji je nekoliko kompanija koje zapošljavaju oko 12.000 ljudi.

Ranije je najavljivano da će Narodna banka Srbije pojačati kontrolu tokova novca da bi se spriječio odliv novca iz firmi “Agrokora” u Srbiji. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+