ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Svako peto radno mjesto u prerađivačkoj industriji

Objavljeno u POSAO, PRIVREDA

BANJALUKA, Svaki peti zaposleni u BiH radno mjesto jenašao u prerađivačkoj industriji, a firme iz ove oblasti zaključno sa prošlom godinom imale su 146.439 radnika.

Podaci Agencije za rad i zapošljavanje BiH, koji su dostavljeni Parlamentu BiH, pokazuju da je lani u BiH bilo ukupno 738.377 zaposlenih. Najveći rast zaposlenosti od 2012. Do 2016. Godine zabilježen je upravo u 2016. Godini, i to 2,1 odsto.

Da prerađivačka industrija prednjači po broju radnika, svjedoči podatak da je prije pet godina u ovom sektoru bilo 126.408 zaposlenih, dok je lani taj broj bio veći za oko 20.000.

Poslije prerađivačke, na drugom mjestu po broju radnih mjesta je trgovina na veliko i trgovina na malo, gdje je 2012. Godine bilo 125.877 radnika, a lani za oko 9.000 radnika više.

Više radnika dobilo je posao u sektoru poslovanja nekretninama, koji je godinama unazad na začelju tabele po broju angažovanja radne snage.

„Najveći rast zaposlenosti lani je zabilježen u sektoru poslovanja nekretninama i u odnosu na godinu ranije bio je veći za 13,9 odsto“ , naveli su u Agenciji. Glas Srpske

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+