ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Sutra sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji

Objavljeno u NAJAVE DOGAĐAJA

BEOGRAD,  Ministar prosvjete i nauke Srbije Žarko Obradović i ministar nauke Crne Gore Sanja Vlahović potpisaće sutra u Podgorici sporazum o naučnoj i tehnološkoj saradnji između vlada dvije države.

        Sporazum podrazumijeva naučnu i tehnološku saradnju koja će se ostvarivati razmjenom istraživača i eksperata, naučnih informacija i podataka, te obrazovanje zajedničkih istraživačkih timova.

        Saradnja će se ostvarivati i zajedničkim organizovanjem naučnih radionica i susreta istraživača obje zemlje, obrazovanjem zajedničkih naučno-istraživačkih centara i privremenih naučnoistraživačkih grupa.

        Prilikom posjete Crnoj Gori, Obradović će u Podgorici, na poziv Matice srpske – Društva članova u Crnoj Gori, otvoriti izložbe “Teslin čudesni svet elektriciteta” i “Tesla u Beogradu 1892. godine”, najavljeno je iz Ministarstva prosvjete i nauke Srbije.

        Prva izložbena postavka sveobuhvatno, hronološki i tematski prati cjelokupan Teslin život i rad, dok je druga posvećena jedinom, ali izuzetno značajnom boravku velikog naučnika u Beogradu.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+