ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Stari broj, novi operater

Objavljeno u TELEKOMUNIKACIJE i IT

BEOGRAD Građani Srbije će, od 1. juna, moći da mijenjaju mobilnog operatera i da pritom zadrže stari broj telefona.
Uskoro će biti moguće da korisnik “Telenora” ima broj koji počinje sa 064 ili “Telekomov” korisnik sa brojem koji počinje 060. Građeni neće morati da se odreknu svog broja, ako žele da zbog eventualno manjeg računa pređu kod drugog operatera.

Direktor “Ratela” Milan Janković rekao je da je centralna baza za prenos brojeva spremna i da su operateri u narednom periodu u mogućnosti da testiraju svoj dio opreme i centralnu bazu, a kada budu spremni prenos brojeva će moći da počne.

Usluga će koštati 200 dinara. Svaki operater vjeruje da će baš on uspjeti da privuče nove korisnike.

“Postoji rok od 48 sati u kom birani operater treba da provjeri sa operaterom donorom sve podatke u vezi sa korisnikom i onda dodatih 48 sati da se sve izvede”, naveo je Goran Vasić iz “Telenora”.

Darko Parun iz “VIP-a” kaže da bi ta usluga trebalo da zaživi od 1. juna, prenose agencije.

“Ona je vrlo važna za sve operatere, ona je akcelerator konkurentnosti i liberalizacije tržišta koja je potrebna i mislim da će svi od nje imati koristi, a najviše krajnji korisnici”, istakao je Parun.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+