ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Softić kuazao na važnost očuvanja finansijskog sistema

Objavljeno u FINANSIJE

SARAJEVO, Guverner Centralne banke BiH Senad Softić i član Upravnog odbora ove banke Ankica Kolobarić u Vašingtonu su ukazali na važnost očuvanja valutnog odbora i monetarne stabilnosti, kao i stabilnosti bankarskog i finansijskog sistema u cjelini. senad-softic

Kao članovi delegacije BiH koju predvode predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda, oni su prisustvovali Godišnjoj skupštini Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ i Svjetske banke, saopšteno je iz Centralne banke BiH.

Nakon Godišnje skupštine, održan je niz bilateralnih sastanaka sa visokim zvaničnicima MMF-a tokom kojih je razgovarano o najnovijim makroekonomskim kretanjima, monetarnoj politici, te o nedavno odobrenom trogodišnjem Proširenom programu između BiH i MMF-a.

U razgovoru sa šefom Misije MMF-a za BiH Nadimom Ilahijem bilo je riječi o Pismu namjere i izvještajima tehničkih misija MMF-a u Centralnoj banci BiH, te aktivnostima koje treba provesti iz Pisma namjere i izvještaja tehničkih misija.

Softić i Kolobarićeva prisustvovali su sastanku Konstituence MMF-a i Svjetske banke i debati ministara finansija i guvernera centralnih banaka o ekonomskim izazovima u centralnoj, istočnoj i jugoistočnoj Evropi koja je održana na inicijativu direktora Odjeljenja za Evropu u MMF-u Pola Tomsena.

Tokom boravka u Vašingtonu Softić i Kolobarićeva održali su poseban sastanak sa direktorom Odjeljenja za statistiku u MMF-u tokom kojeg su ukazali na značaj daljeg unapređenja statistike koju vodi Centralna banka BiH. Srna

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+