ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Rastu troškovi izgradnje “Kuće evropske istorije”

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA, ZANIMLJIVOSTI

LONDON, Pretpostavke o troškovima za izgradnju evro-muzeja u kojem će se proslavljati “istorijsko sjećanje EU” skočile su na više od 150 miliona evra prije nego što su i započeti radovi na ovom projektu.

Britanski “Dejli telegraf” imao je uvid u dva dokumenta u kojima se navodi da je prvobitna procijena troškova izgradnje “Kuće evropske istorije” povećana za 90 odsto sa prvobitnih 63 miliona evra.

List ističe da su troškovi za iznajmljivanje zgrade, početak izlaganja i obnove porasli na više od 120 miliona evra.

U trećem dokumentu navodi se da su kalkulacije o tekućim troškovima od 13 miliona evra takođe za 80 odsto viši od prvobitnih procjena, čime će ukupni troškovi do kraja 2015. godine iznositi nešto više od 150 miliona evra.

Porast troškova izazvao je i pitanja o “sukobu interesa”, jer je u odboru zaduženom za projekat nalazi i predsjedavajući komiteta za budžet Evropskog parlamenta.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+