ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Radnici Gorenja se vraćaju u hale, ali samo zbog novih pregovora

Objavljeno u PRIVREDA

BEOGRAD – Zaposleni proizvodnje “Gorenja”, koji su od petka u štrajku, od danas će ipak biti na svojim radnim mjestima kako bi nastavili pregovore sa menadžmentom slovenačke kompanije.Foto: Tanjug, arhiva

Dok rukovodstvo giganta iz Velenja nudi povećanje zarade od 426 do 3.000 dinara, uz 2.000 dinara za topli obrok, čime bi najniža plata bila 34.000 dinara, radnici insistiraju na linearnom povećanju plate od 5.000 dinara za sve koji rade u proizvoidnim halama.

Pošto su iz pregovora isključili predstavnike sindikata, koje smatraju da su više naklonjeni menadžmentu slovenačke kompanije nego kolegama, radnici će sami nastaviti dijalog sa direktorom Simonom Kumerom, koji im se u petak i obratio.

Slovenačka kompanija u Valjevu zapošljava 1.470 radnika, lane je proslavila jubilej poslovanja, a ovo je prvi radnički protest. Blic

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+