ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Počeo štrajk novinara

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

ATINA, Grčki novinari zaposleni u nacionalnim štampanim i elektronskim medijima  stupili su danas u 48-časovni štrajk u znak protesta zbog mjera štednje koje su teško pogodile mnoge informativne kuće.

Štrajk je počeo rano jutros zbog čega je Grčka od jutros u medijskom mraku a kako je najavljeno protest će trajati sve do ponedjeljka.

U tom periodu neće izlaziti listovi, radio i TV stanice neće emitovati vijesti, a sajtovi sa vijestima neće biti obnavljani novim informacijama, prenose novinske agencije.

Novinari u Grčkoj i ranije su upozoravali da su ih vladine mjere štednje teško pogodile pošto je to dovelo do osjetnog smanjenja plata, dok su mnogi novinari izgubili posao.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+