ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Pad indeksa Banjalučke berze

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

BANJA LUKA, Na današnjem trgovanju na Banjalučkoj berzi ostvaren je promet od 128.050,20 KM, kroz 29 transakcija. 
Vrijednost BIRS indeksa se smanjila za -0,60 posto i iznosi 566,19 poena, a vrijednost FIRS indeksa se smanjila za -0,17 posto i iznosi 1.795,92 poena.

Na službenom berzanskom tržištu lista B najveći promet je ostvaren akcijama Telekoma Srpske a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 21.774,03 KM, po prosječnoj cijeni od 1,09 KM, čime je ostvaren pad u odnosu na prošlo trgovanje za -0,91 posto.

Ukupan promet obveznicama iznosio je 103.132,37 KM. Najviše se trgovalo obveznicama Republika Srpska – stara devizna štednja 5 u vrijednosti od 38.622,18 KM. Nije bilo promjene prosječne cijene.

Od akcija zatvorenih investicionih fondova najveći promet je ostvaren akcijama AZIF u preoblikovanju Polara invest fond a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 124,80 KM, po prosječnoj cijeni od 3,12 KM, što predstavlja pad cijene za -4,00 posto.

Kod hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren akcijama emitenta Glas Srpske a.d. Banja Luka, a trgovalo se u iznosu od 79 KM, po prosječnoj cijeni od 0,10 KM. Fena

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+