ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Oporavak kursa EUR/USD

Objavljeno u FINANSIJE, TRŽIŠTE KAPITALA

LONDON, Nakon što je dva dana bilježio pad, jučerašnjeg je dana tržišni kurs EUR/USD ostvario rast. S početnih 1,410 dolara za evro EUR/USD je do kraja dana premašio 7,42 dolara za evro.
Rastu potražnje za evrom i posljedičnom jačanju njegove vrijednosti doprinijela su pozitivna očekivanja uoči započetog sastanka čelnika evropskih zemalja te odluka koje će donijeti u pogledu rješavanja dužničke krize. Nadalje, povoljno na vrijednost evra i dalje djeluju špekulacije o mogućem skorom povećanju referentne kamatne stope u evrozoni zbog inflatornih očekivanja. Danas tokom jutra trgovalo se na nivoima oko 1,418 dolara za evro. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+