ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novinarka CAPITAL-a dobitnica nagrade za najbolju priču o korupciji

Objavljeno u OSTALO

SARAJEVO – Novinarka poslovnog portala CAPITAL.ba Marina Čigoja dobitnica je ovogodišnje nagrade Antikorupcijske mreže u BiH (Account) za najbolju pisanu novinarsku priču na temu korupcije.

Priča koja je na našem portalu objavljenja pod naslovom „Samo četiri javna preduzeća RS na plate potroše 400 miliona KM“ proglašena je najboljom u konkurenciji 62 priče.

„Istraživačko novinarstvo zahtijeva mnogo vremena, zato još veći značaj ima kada neko prepozna vaš rad. Ova nagrada sigurno će biti podstrek da u narednom periodu nastojimo da budemo još bolji“, kazala je Čigoja.

Pored ove, danas je u Sarajevu dodijeljena i nagrada novinarki Federalne televizije Aleksandri Vinčar za najbolje TV izvještavanje o korupciji u 2017. godini.

Nagrada za radio izvještaj ove godine nije dodijeljena jer je žiri smatrao da nijedna priča nije zadovoljila tražene kriterijume.

„Na ovaj način želimo da promovišemo istraživačko novinarstvo i podstaknemo medije da se njim bave jer mislimo da je to interes javnosti. Suština istraživačkog novinarstva treba da bude prezentovanje svega onoga što interesuje javnost i da na osnovu tih informacija javnost kreira svoje mišljenje, a ne na osnovu onoga što političari kažu“, kazao je Eldin   Karić, direktor Account-a.

Ovo je peta godina zaredom kako Account dodjeljuje novinarske nagrade za najbolje istraživačke priče na području Bosne i Hercegovine.

CAPITAL: Žana Gauk

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+