ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Novi pokušaj prodaje „Medicinske elektronike“ za 3,2 miliona KM

Objavljeno u PRIVREDA

BANJALUKA – „Medicinska elektronika“ u stečaju će po 18-ti put ponuditi na prodaju objekte u centru Banjaluke na licitaciji zakazanoj za 4. oktobar. Procijenjena vrijednost dvije zgrade iznosi 7,8 miliona KM, ali povjerioci će prihvatiti i ponudu od minimalno 3,2 miliona KM.

U odnosu na posljednju licitaciju iz juna ove godine početna prodajna cijena sada je niža za 100.000 KM.

„Nekretnine „A“ i „B“ se prodaju zajedno po principu „viđeno-kupljeno“ i u postojećem pravnom statusu. Procijenjena vrijednost zgrade sa pripadajućim zemljištem iznosi 7,75 miliona KM, dok vrijednost opreme iznosi 80.552 KM“, navodi se u javnom pozivu.

Stečajni upravnik Medicinske elektronike Lazo Tomić potvrdio je danas za CAPITAL da se kupci i dalje interesuju za ove objekte, ali da kada treba doći do konačne prodaje oni iz nekog razloga odustaju.

„Sada imamo dva kupca koji su veoma zainteresovani. Problem je što smo i ranije imali zainteresovanih kupaca, ali su oni odustajali kada dođe vrijeme za licitaciju, tako da je veoma teško reći sada šta će biti“, rekao je Tomić.

On je istakao da je Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka (IDDEEA) zakupila još oko 220 metara kvadratnih prostora u Medicinskoj elektronici, te da sa onim što su do sada iznajmljivali imaju zakupljenih oko 370 kvadrata.

Kazao je da je IDDEEA ranije iskazala interes za kupovinu zgrada Medicinske elektronije, ali da to zavisi od odluka u Sarajevu.

 CAPITAL: M. Čigoja

Ključne riječi:  , , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+