ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Nema uslova za povećanje penzija u FBiH

Objavljeno u FINANSIJE

nermin niksicSARAJEVO, Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas nakon sastanka sa predstavnicima Saveza udruženja penzionera u FBiH da zasad nema uslova za traženo povećanje penzija. 

“Nema uslova za povećanje penzija trenutno, ali ćemo raditi na tome da to u što skorije vrijeme realizujemo”, rekao je Nikšić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da bi isplata penzija u FBiH u narednom periodu trebalo da bude vršena najkasnije do 10. u mjesecu.

Nikšić je istakao i da postoji plan u Zakonu o inspekcijama koji i dalje čeka na potpis predsjednika FBiH.

“Krenuće primjena i tih zakona i to će dovesti do suzbijanjem rada na crno, te više prijava i povećanja broja zaposlenih”, dodao je on.

Predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH Omer Omerefendić rekao je novinarima da je dogovoreno da predstavnik Vlade FBiH i predstavnik ovog saveza redovno prate stanje uplate doprinosa da bi čim se steknu uslovi odmah predložili povećanje penzija.

Omerefendić je dodao da je dogovoreno da se i u 2015. godini nastavi sa subvencijama za električnu energiju za više od 300.000 penzionera.

Predsjednik Skupštine Saveza udruženja penzionera FBiH istakao je i da je dogovoreno da se za narednu godinu obezbijede sredstva za besplatno liječenje i rehabilitaciju za oko 900 do 1.000 penzionera. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+