ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

“Kroacija erlajns” otpušta oko 220 radnika

Objavljeno u POSAO

kroacija erlajnsZAGREB, Hrvatska nacionalna aviokompanija “Kroacija erlajns” završila je 2012. godinu sa gubitkom od više od 470 miliona kuna /oko 62 miliona evra/, a čelnici kompanije najavili su otpuštanje 20 odsto zaposlenih.

U “Kroacija erlajnsu” juče je održan sastanak zaposlenih i uprave o restrukturisanju, koji su radnici napustili.

Oni se ne slažu sa procjenom da oko 20 odsto zaposlenih mora napustiti firmu, javljaju hrvatski mediji.

“Ne bježimo od toga da broj zaposlenih mora biti manji, ali 20 odsto je previše jer nema preduslova da oni budu zamijenjeni”, rekao je predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenih u avioindustriji Tomislav Rajković.

Predsjednik Uprave kompanije Krešimir Kučka na sastanku je rekao da ne vjeruje da će “Kroacija erlajns” morati u stečaj, ali je istakao da je restrukturisanje preduzeća neophodno.

On je na HRT-u govorio o reorganizaciji kompanije koja, po njegovim riječima, uključuje otkaze za čak 20 odsto zaposlenih, od ukupno 1.100 koliko trenutno radi u ovoj firmi. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+