ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kriza se nastavlja

Objavljeno u VIJESTI IZ SVIJETA

BELGIJA EVROPSKA KOMISIJA IZVESTAJBRISEL, Ekonomija evrozone ove godine biće umanjena za 0,4 odsto, što je više nego što je očekivano, saopšteno je danas iz Evropske komisije.Prema predviđanjima Evropske komisije, od pet najvećih ekonomija evrozone samo će njemačka zabilježiti ekonomski rast.

Francuska, Španija, Italija i Holandija biće u recesiji tokom 2013. godine.

“Zbog nastavka recesije, moramo učiniti sve što je potrebno da prevazićemo krizu nezaposlenosti u Evropi. Politika EU usmjerena na je na održivi ekonomski rast i stvaranje radnih mjesta. Fiskalna konsolidacija se nastavlja, ali je tempo usporen. Paraleleno s tim, moraju biti pojačane strukturalne reforme za podsticaj rasta u Evropi”, rekao je evropski komesar za ekonomska i monetarna pitanja Oli Ren.

Ekonomska komisija ističe da će ekonomija evrozone naredne godine zabilježiti rast od 1,2 odsto, čime su umanjena predviđanja iz februara, prema kojim će recesija biti 0,3 odsto, a rast od 1,4 odsto.

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+