ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Krivična prijava protiv uprave Bobar banke

Objavljeno u FINANSIJE

bobarBIJELJINA, Povjerioci i deponenti Bobar banke, kojima su u banci imali više od osiguranih 50.000 KM, najavljuju krivične prijave i tužbe protiv odgovornih osoba u Bobar banci koje su, kako kažu, dozvolile da se banka nađe pod prinudnom upravom.

Svetozar Mihajlović, direktor bijeljinskog preduzeća „Duvan“, kome je likvidaciona uprava Bobar banke priznala potraživanje od 465.000 KM, kaže da se ovo preduzeće neće tako olako odreći teško zarađenog novca.

Pokušaćemo da zajedno sa drugim povjeriocima Bobar banke organizujemo okrupnjavanje tužbe, kako bismo izvršili što veći pritisak na likvidacionu upravu Bobar banke. Nećemo dozvoliti da se sve ovo otegne unedogled i da postepeno padne u zaborav“, kaže Svetozar Mihajlović.

Krivične prijave protiv odgovornih osoba u Bobar banci već pripremaju grad Trebinje i Distrikt Brčko, kojima je u ovoj banci blokirano ukupno oko 25 miliona KM, zbog čega su se ove lokalne zajednice suočile sa ogromnim finansijskim problemima.

Sudeći po nedavnim izjavama likvidacionog upravnika Bobar Banke Mileta Maksimovića, likvidaciona uprava će se u ovoj godini uglavnom baviti naplatom plasiranih kredita i vraćanjem oko 50 miliona KM Agenciji za osiguranje depozita BiH. Postupak namirenja krupnih štediša i povjerilaca, kako sada stvari stoje, mogao bi trajati godinama, sa malim izgledom da u potpunosti budu i namireni.

Izvor: CAPITAL

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+