ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Kredit od 30 miliona dolara za obnovu plovnog puta Save

Objavljeno u OSTALO

savaSARAJEVO, Svjetska banka planira da podrži projekat “Obnova i modernizacija plovnog puta rijeke Save” povoljnim kreditom od 30 miliona dolara, rekla je danas šef Kancelarije ove finansijske institucije u BiH Anabela Abreu.

Ministar saobraćaja i komunikacija BiH Damir Hadžić razgovarao je danas u Sarajevu sa predstavnicima Svjetske banke, resornih entitetskih ministarstava i predstavnicima distrikta Brčko o realizaciji ovog projekta.

“Zadovoljstvo mi je što ćemo kroz ovaj projekat nastaviti odličnu saradnju sa Svjetskom bankom. Ovo je jedan od najvažnijih privrednih projekata koji se planira u BiH”, rekao je Hadžić.

Pn je dodao da će rehabilitacijom plovnog puta i rekonstrukcijom luke u Brčkom biti uspostavljena bolja plovnost rijeke Save u dužini od 344 kilometara kroz BiH i time ubrzan transport roba i poboljšana zaštita životne okoline, saopšteno je iz Ministarstva transporta i komunikacija BiH.

“Rekonstrukcijom luke u Brčkom, što je integralni dio ovog projekta, osiguraćemo da distrikt postane motor privrednog razvoja BiH”, dodao je Hadžić.

Podršku Svjetske banke ovom projektu pozdravili su ministar saobraćaja i veza Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar komunikacija i saobraćaja FBiH Enver Bijedić i gradonačelnik Brčko distrikta Ante Domić, navedeno je u saopštenju. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+