ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Konkurs za novog direktora Garantnog fonda RS

Objavljeno u OSTALO

BANJALUKA, Nadzorni odbor Garantnog fonda Republike Srpske raspisao je danas konkurs za izbor novog direktora ovog fonda, s obzirom na to Radivoju Krčmaru mandat ističe 28. juna, prenosi portal CAPITAL.

Kandidati, između ostalog, treba da imaju visoku stručnu spremu (ekonomski fakultet ili drugi odgovarajući), najmanje pet godina u traženom stepenu obrazovanja, iskustvo u rukovođenju na višem nivou, poznavanje rada na računaru i prijedlog okvirnog programa rada za mandatni period.

Kandidati ne mogu biti lica protiv kojih se vodi krivični postupak niti lica koja su osuđivana za krivično djelo.

Konkurs je otvoren 15 dana od dana objavljivanja.

Aktuelni direktor Garantnog fonda RS Radivoja Krčmar rekao je za CAPITAL da je konkurs raspisan jer njemu 28. juna ističe mandat, ali nije želio da kaže da li će konkurisati za novi četvorogodišnji mandat.

„Ne znam još uvijek da li ću se prijaviti na ovaj konkurs. Vidjećemo“, kazao je Krčmar.

On je istakao da je Fond u prošloj godini godini pozitivno poslovao, iako je imao problema sa određenim garancijama koje je morao da isplati.

Dodao je i da se Fond sada okrenuo manjim garancijama koje nose i manje rizika sa sobom.

CAPITAL: M. Čigoja

Ključne riječi:  , , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+