ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Klokić: Uskoro novi projekti sa Svjetskom bankom

Objavljeno u FINANSIJE

klokicBANJALUKA, Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Zlatan Klokić rekao je danas da je Ministarstvo opredijeljeno za nastavak dobre saradnje sa Svjetskom bankom i da iz te opredijeljenosti i pozitivnih iskustava uskoro pokreće novi projekat sa Svjetskom bankom radi dodatnog unapređenja investicione klime na lokalnom nivou.
“Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju ima odličnu saradnju sa Svjetskom bankom i članicama njene grupacije. Iz te saradnje su nastali veoma uspješni i korisni projekti, na tehničkom nivou, po Republiku Srpsku koji su unaprijedili poslovno okruženje Srpske, te uspostavili određene standarde u privlačenju i poslovanju stranih investitora u brojnim opštinama”, rekao je Klokić.

Klokić je razgovarao sa predstavnicima Svjetske banke o planiranim aktivnostima misije Svjetske banke. To obuhvata pet reformskih oblasti u vezi sa poslovnim okruženjem i novom operacijom u skladu sa Okvirom partnerstva za zemlju od 2016. do 2020. godine Grupacije Svjetske banke koji u fokusu ima tri stuba djelovanja, a koja se tiču povećanja efikasnosti javnog sektora, ubrzavanje privrednog rasta, kao i otpornost na prirodne nepogode.

Tim Svjetske banke u posjeti je BiH od 25. februara do 3. marta, tokom koje će se sastati sa predstavnicima ključnih ministarstava i agencija na nivou entiteta i na nivou BiH, saopšteno je iz Ministarstva.

Oni će se sastati se sa predstavnicima MMF-a, donatorima i drugim međunarodnim finansijskim intitucijama koje djeluju na prostoru BiH radi pokretanja novog ciklusa saradnje u oblastima unapređenja poslovne klime, konkurentnosti i razvoja domaćeg tržišta. Srna

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+