ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Jačanje tehnoloških akcija na evropskim tržištima

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Većina evropskih akcija ojačala je u poslijepodnevnim satima, nastavivši pozitivan niz iz prošle sedmice, a među najvećim dobitnicima našao se tehnološki sektor.
Rast tehnološkog sektora predvode akcije Alcatel-Lucenta (+7,9 odsto) i Nokije (+3,6 odsto), nakon što im je Goldman Sachs povisio rejting. Među dobitnicima se istakao i najveći svjetski proizvođač vjetroturbina Vestas Wind Systems, koji je skočio 4,9 odsto. S druge strane, elektronska grupacija Royal Philips Electronics ustuknula je 1,8 odsto, nakon što je objavila da će njena televizijska divizija završiti prvi kvartal s gubitkom većim od očekivanog.

Prema posljednjim Bloombergovim podacima, evropski berzovni indeksi ojačali su na 15 od 18 zapadnoevropskih tržišta. Londonski FTSE 100 porastao je blagih 0,06 odsto, a pariški CAC 40 za 0,12 odsto, dok je frankfurtski DAX skliznuo 0,11 odsto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 popeo se 0,11 odsto na 276,33 bodova.

Na Wall Stretu trenutno Dow Jones Industrial Average bilježi rast od 0,11 odsto, a Standard & Poor's 500 za 0,07 odsto. Nasdaq Composite ustuknuo je 0,03 odsto. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+