ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Izvoze ogrevno drvo

Objavljeno u TRGOVINA

KOTOR VAROŠ, U poslovanju firme “Vrbanja šume” Obodnik, koja je u sastavu kotorvaroške grupacije “Fagus”, sve značajnije mjesto zauzima prerada i pakovanje ogrevnog drveta koje se izvozi na zapadno tržište.

Osnovna djelatnost ove firme je izgradnja šumskih puteva, te sječa i transport drvnih sortimenata za potrebe šumskih gazdinstava.

Direktor “Vrbanja šuma” Radislav Čupić rekao je da je od 60 zaposlenih polovina angažovana na preradi i pakovanju ogrevnog drveta koje se izvozi na tržište Italije, Austrije i Njemačke.

U 2010. godini izvezeno je 14 000 metara prostornih ogrevnog drveta. Ako budu obezbijeđene potrebne količine oblovine, u ovoj godini je planiran izvoz 25 000 metara prostornih pakovanog ogrevnog drveta, koje se sve više traži na zapadnom tržištu.

“S obzirom na znatan broj zaposlenih u drvoprerađivačkim kapacitetima na području opštine, ove firme treba da imaju prioritet u snabdijevanju oblovinom od kotorvaroškog Šumskog gazdinstva `Vrbanja`, što će omogućiti angažovanje postojećih i zapošljavanje novih radnika”, rekao je Čupić.

Komentari |


Komentari (58)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+