ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Izvoz brašna iz BiH u Tursku povećan 16 puta

Objavljeno u TRGOVINA

SARAJEVO – Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović danas je s ministrom ekonomije Republike Turske Nihatom Zeybekčijem i drugim članovima Vlade u Ankari vodio završne pregovore o Sporazumu o slobodnoj trgovini između BiH i Turske, te preostalim pitanjima u vezi sa izmjenama i dopunama ovog, za Bosnu i Hercegovinu, važnog sporazuma.

Predmet razgovora bio je izvoz goveđeg mesa u Tursku, kao i izvoz pilećeg i jagnjećeg mesa i mesnih prerađevina, a razgovarano je i o budućem režimu za rastući izvoz brašna, ulja, glukoznog šećera i drugih proizvoda.

Iako su pregovori bili vrlo intenzivni, Šarović je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim stepenom usaglašenosti dviju strana po brojnim, do sada otvorenim pitanjima, u izvozu iz BiH u Tursku. “Podsjećamo, samo izvoz brašna iz BiH u Tursku u odnosu na protekle godine povećan je za čak 16 puta a izmjene Sporazuma o slobodnoj trgovini doprinijet će daljem usponu ukupne robne razmjene između dviju zemalja. Očekuje se da pregovori tokom narednog mjeseca budu u potpunosti okončani”, saopšteno je iz Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH. Nezavisne novine

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+