ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Francuska: Vlada će nastaviti sprovođenje reformi

Objavljeno u POSAO, VIJESTI IZ SVIJETA

PARIZ, Francuski premijer Eduar Filip je izjavio da će Vlada pratiti demonstracije protiv planiranih reformi zakona o radu, ali da će nastaviti sa procesom sprovođenja tih reformi, prenijeli su francuski mediji.

On je dan nakon početka protesta protiv reformi u Francuskoj rekao da su ovogodišnji izbori pokazali volju Francuza da podrže reforme.

“Slušam i obraćam pažnju. Ali, dozvolite mi da izjavim da i građani Francuske imaju pravo da budu poštovani prilikom glasanja”, istakao je Filip i dodao da je planirane reforme najavio francuski predsjednik Emanuel Makron još u toku predsjedničkih izbora u Francuskoj.

Na hiljade ljevičarskih sindikalista u Francuskoj juče je protestovalo protiv Makronovih reformi zakona o radu.

Nakon nekoliko sedmica pregovora, francuska Vlada je prošlog mjeseca pripremila mjere, među kojima su isplate za otpuštanja koja su procijenjena kao nepravična, kao i veća sloboda kompanija u zapošljavanju i otpuštanju. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+