ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

EU ograničava korišćenje biogoriva

Objavljeno u ENERGETIKA, VIJESTI IZ SVIJETA

BRISEL, Evropska unija će uvesti ograničenje za korišćenje biogoriva na bazi poljoprivrednih usjeva, s obzirom na sve češća upozorenja stručnjaka.

Stručnjaci naime, upozoravaju da su ona štetnija za prirodnu sredinu nego što se ranije mislilo i da konkurišu proizvodnji hrane.
Nacrtom novih propisa u ovoj oblasti, za koje je potrebno odobrenje vlada i skupština zemalja članica Unije, predviđa se i da se ukinu sve državne subvencije na biogoriva proizvedena od uljane repice, pšenice, i šećerne repe.
Komisija EU smatra da poslije 2020. biogoriva treba da budu subvencionisana samo ukoliko njihovo korišćenje vodi značajnom smanjenju emisija gasova s efektom staklene bašte i ako se ne proizvode od usjeva koji se koriste za ishranu ljudi ili stoke. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+