ENERGETIKArs.com :: PINTEREST.rs Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Domaći šipurak na italijanskom tržištu

Objavljeno u PRIVREDA  | Pregledano:  1213 put(a)

PRIJEDOR, Preduzeće „Agroinženjering i marketing“ iz Prijedora na italijansko tržište će isporučiti 1,5 tonu šipurka za čaj u 20 000 pakovanja po 75 grama, a vrijednost isporuke je 16.000 evra.

Direktor i suvlasnik ovog preduzeća Zoran Veselinović rekao je da je kupac preduzeće zdrave hrane „Alto merkato“ iz Verone, te da je do ove saradnje došlo posredstvom prijedorske kancelarije Agencije lokalne demokratije i Udruženja poljoprivrednika „Prijedor – Trento“.

„Pošiljka je spremna za transport i čeka potvrdu kvalitete od kupca kome smo već ranije poslali probne količine“, rekao je Veselinović dodajući da je sušeni i mljeveni šipurak dobio pozitivnu ocjenu za kvalitet od Zavoda za zaštitu zdravlja iz Banjaluke.

On je naveo da je otkup šipurka vršen na 15 punktova, te da je na poslovima prikupljanja šipkovog ploda bilo angažovano 300 kooperanata.

Oni su ubrali 6,5 tona svježeg šipurka od koga je sušenjem proizvedena ugovorena količina za čaj.

Otkupna cijena kilograma ubranog šipurka iznosila je 1,30 KM.

Veselinović je istakao da je područje Potkozarja veoma bogato kvalitetnim šumskim plodovima, ali je ove godine, zbog nepovoljnih vremenskih uslova, zabilježen slab otkup, pogotovo gljiva, i to vrganja, koji je veoma cijenjen na italijanskom tržištu i to sušen na tradicionalni, seoski, način.

Preduzeće „Agroinženjering i marketing“, osim stanice za otkup šumskih plodova, raspolaže sa dvije hladnjače za skladištenje, kao i mašinom za rezanje i djelimičnu obradu šumskih plodova, te ima mogućnost kvalitetne pripreme plodova za izvoz.

Komentari |


Komentari (1)

  • milis trickovic

    ja sam Milos iz Vlasotinca i razmisljam o proizvodnji sipurka,kada bi poceo tom delatnoscu da se bavim,dali bi ste vi bili zainteresovani za otkup navedenog proizvoda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+