ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Dinar miruje, kurs danas 120 dinara

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar je ostao stabilan tokom vikenda i zvanični srednji kurs dinara će danas iznositi 120,1670 dinara za evro, što je neznatna promjena u odnosu na njegovu jučerašnju vrijednost, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će danas biti jači prema evru za 1,7 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 2,6 procenata. Od početka godine, dinar je prema evru porastao za 2,8 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je ojačao za 0,4 odsto na 104,8568 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 4,5 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou je jači za 5,7 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 11,7 posto.

NBS je kupila od početka godine na međubankarskom deviznom ukupno 640 miliona evra i prodala 345 miliona evra, kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrijednosti domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone bila je 14. jula kada je kurs iznosio 120,1233 dinara za evro, a najniža je zabilježena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara. Vesti online

Ključne riječi:  , , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+