ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Deutsche Telekom predvodi rast evropskih akcija

Objavljeno u TRŽIŠTE KAPITALA, VIJESTI IZ SVIJETA

LONDON, Evropske akcije danas su ojačale, zahvaljujući naznakama poboljšanja situacije u japanskim nuklearnim elektranama, a među najvećim dobitnicima našao se telekomunikacioni sektor.
Telekomunikacioni gigant Deutsche Telekom skočio je 12 odsto u Frankfurtu, nakon što je AT&T najavio preuzimanje njegove divizije T-Mobile USA za 39 milijardi dolara. Istovremeno, britanski Vodafone Group i grčki Hellenic Telecommunications ojačali su po više od 3 odsto. Značajnije dobitke danas su bilježile i akcije automobilskog sektora.

Nacionalni berzovni indeksi porasli su na svim zapadnoevropskim tržištima, osim u Danskoj. Prema posljednjim podacima sa Bloomberga, londonski FTSE 100 ojačao je 1,19 odsto, frankfurtski DAX 2,28 odsto, a pariški CAC 40 za 2,47 odsto. Regionalni indeks Stoxx Europe 600 skočio je 1,76 odsto na 272,33 bodova.

Značajan rast trenutno bilježe i američki indeksi. Standard & Poor’ 500 popeo se 1,47 odsto, Dow Jones Industrial Average 1,56 odsto, a Nasdaq Composite 1,76 odsto. Poslovni.hr

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+