ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Cijene u BiH porasle za 7,1 %

Objavljeno u ANALIZE

SARAJEVO, U BiH su cijene u martu ove godine u odnosu na na isti mjesec prošle godine u prosjeku više za 7,1 odsto, dok je inflacija u martu u jedan odsto, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Direktor Agencije Zdenko Milinović rekao je u Sarajevu da su u martu u odnosu na februar najviše i to za 1,6 odsto poskupjeli hrana, bezalkoholna pića, te prevoz.

“Za rekreaciju i kulturu treba da izdojiti više za jedan odsto, restorane i hotele 0,9 odsto, dok su troškovi stanovanja, vode, električne enrgije, plina i drugih energenata veće za 0,6 odsto”, naveo je Milinović na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je u martu u odnosu na februar manje jedino cijene u sektoru obrazovanje i to za 0,2 odsto.

U martu u odnosu na isti mjesec prošle godine najviše su poskupjeli hrana i bezalkoholna pića – 12,9 odsto i prevoza 11,2 odsto.

“Cijene u restoranima i hotelima veće su za 6,3 odsto, a za 5.4 odsto u oblasti stanovanje, voda, električna energija, plin i drugih energenata”, dodao je Milinović.

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+