ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

CG gradi male HE i vjetroelektrane

Objavljeno u ENERGETIKA

PODGORICA, Crnogorska vlada će u septembru objaviti tender za izgradnju najmanje deset novih malih hidroelektrana na rijekama i drugim vodotocima na sjeveru Crne Gore.

Ministar za ekonomiju Branko Vujović kaže da je u završnoj fazi sastavljanje rang liste ponuda za gradnju nekoliko hidroenergetskih objekata.

On dodaje i da se privode kraju pripreme za pregovore za gradnju dvije elektrane na pogon vjetra. Vjetroelektrane će se graditi na lokaciji Možur kod Ulcinja i na planinskoj visoravni Krnovo, između Nikšića i Šavnika.

Ponudu za elektranu na pogon vjetra u Možuru, nedavno je dostavila španska kompanija Fersa. Ona bi u tu elektranu, snage 46 megavata, kako je najavljeno uložila oko 65 miliona evra.

Vlada Crne Gore usvojila je danas odluku o inoviranju strategije razvoja energetike, za period do 2025. godine. Strategija je usvojena 2005. godine, sa trogodišnjim akcionim planom, koji je predviđao gradnju druge faze Termolektrane u Pljevljima, što nije realizovano. Tanjug

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+