ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Centralne banke moraće i dalje podržavati globalni finansijski sistem

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

FRANKFURT, Predstojeće godine vjerojatno će biti jednako izazovne kao i prethodne, kazao je danas zvaničnik Evropske centralne banke (ECB), upozorivši na značajne rizike vezane uz obnovu globalnih neravnoteža.
Član upravnog odbora Lorenzo Bini Smaghi istakao je da će centralne banke morati i dalje podržavati globalni finansijski sistem. “Predstojeće godine vjerojatno će biti izazovne kao što su bile i prethodne. Centralne banke moraće djelovati kao oslonci monetarne i finansijske stabilnosti u svijetu koji doživljava brze promjene”, kazao je na zajedničkom sastanku sa predstavnicima ruske centralne banke. Bini Smaghi takođe je upozorio vlasti da ne smetnu sa uma razmjere povezanosti finansijskih sistema, osvrnuvši se na katastrofu u Japanu i napetosti u bliskoistočnoj regiji kako bi istakao stalnu prisutnost rizika.

“Rizici povezani sa opetovanom pojavom globalnih neravnoteža i izvanrednim situacijama takođe su značajni”, ocijenio je. “Štoviše, katastrofa u Japanu i napetosti na Bliskom istoku pokazuju da su različiti rizici, od prirodnih do geopolitičkih, uvijek prisutni”, upozorio je ECB-ov zvaničnik. Hina

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+