ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Blagi pad dinara

Objavljeno u FINANSIJE

BEOGRAD, Dinar će u ponedjeljak, 4. septembra, oslabiti prema evru za 0,1 odsto u odnosu na petak, i zvanični srednji kurs će iznositi 119,2717 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Dinar će biti jači prema evru za 0,4 odsto nego prije mjesec dana, a na godišnjem nivou će biti jači za 3,3 procenta. Od početka godine, dinar je prema evru ojačao za 3,5 posto.

Indikativni kurs dinara prema dolaru je oslabio danas za 0,3 odsto na 100,4986 dinara za jedan dolar.

Dinar je prema američkoj valuti jači za 0,3 odsto nego prije mjesec dana, dok je na godišnjem nivou jači za 9,5 procenata. Dinar je prema dolaru ojačao od početka godine za 16,6 posto.
NBS je kupila na međubankarskom deviznom tržištu od početka godine ukupno 960 miliona i prodala 345 miliona evra kako bi ublažila prekomjerne dnevne oscilacije kursa.

Najviša vrijednost domaće valute prema novčanoj jedinici evrozone u ovoj godini bila je 29. avgusta, kada je kurs iznosio 119,1622 dinara za evro, dok je najniža zabilježena 3. i 13. februara, kada je jedan evro koštao 124,0174 dinara. Tanjug

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+