ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Bitkoin nezaustavljiv, srušen novi rekord

Objavljeno u FINANSIJE, VIJESTI IZ SVIJETA

BANJA LUKA, Najpoznatija kriptovaluta bitkoin dostigla je novi rekord premašivši i 5.000 dolara.

Veliko interesovanje investitora dovelo je do rasta bitkoina na čak 5.144 dolara u ranom trgovanju u četvrtak.

Time je prestignut rekord s početka septembra kada je bitkoin vrijedeo 5.013 dolara.

Investitori su očigledno prevazišli loše vijesti iz prošlog mjeseca kada su regulatori u Kini zabranili neke od najvećih mjenjačnice koje su mijenjale bitkoin. Vlasti Kine su takođe zabranile ICO, inicijalnu javnu ponudu koina, što je bio način za start-ape da skupe novac.

Ali izvještaji koji su se pojavili posljednjih dana ukazuju na to da bi se moglo nastaviti trgovanje u drugoj najvećoj ekonomiji na svijetu.

Izvještaj Criptocoinnevs.com navodi citirajući kinesku državnu novinsku kompaniju Singhua da će trgovanje bitkoina vjerovatno biti nastavljeno uz strožu regulaciju. To bi moglo da uključi nova pravila za licenciranje i sprečavanje pranja novca koje bi se implementirale. Agencije

 

Ključne riječi:  , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+