ENERGETIKArs.com Prvi poslovni portal u Republici Srpskoj - CAPITAL.BA

Berezovski imao udio u “Imleku”, “Knjazu Milošu”…

Objavljeno u OSTALO

imlekMOSKVA, Pokojni oligarh Boris Berezovski, jedan od najbogatijih ljudi u Rusiji, imao je veliki udio u nekoliko značajnih kompanija u Srbiji, javila je ruska televizijska mreža “Rusija danas”.

Berezovski je, između ostalog, posjedovao 79 odsto “Imleka”, kompanije za preradu mlijeka i mlječnih proizvoda, 100 odsto “Knjaza Miloša”, proizvođača bezalkoholnih pića, kao i 65 odsto u kompaniji “Bambi Banat” koja proizvodi čokoladu.

Berezovski je, takođe, posjedovao 87 odsto u mljekari Subotica i 11 odsto u “Sekopaku”, kompaniju koja se bavi odlaganjem otpada.

Zamjenik ruskog državnog tužioca Aleksandar Zvjagincev rekao je ranije da su vlasti Srbije na zahtjev ruskog tužilaštva zaplijenile imovinu Berezovskog vrijednu oko 300 miliona dolara, ne navodeći o kojim preduzećima se radi.

“Na zahtjev državnog tužilaštva u Srbiji zaplijenjeno je sedam preduzeća koja su pripadala Berezovskom, a čija je vrijednost devet milijardi rubalja”, pojasnio je Zvjagincev.

Advokat Berezovskog Andrej Borovkov rekao je agenciji Interfaks da nije upoznat sa odlukama suda u Beogradu i da ništa ne zna o tim preduzećima u Srbiji. Srna

Ključne riječi:  , , , ,

Komentari |


Komentari (0)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

(obavezno)

Pravila komentarisanja

Slobodno komentarišite, kritikujte i izrazite svoje mišljenje, ali sve u granicma pristojnosti, svi bezobrazni i uvredljivi komentari se brišu. Molim da ne dodajete svoje web stranice u sam komentar. Koristite svoje lično ime ili inicijale kako bismo vas bolje upoznali. Vaš prvi komentar biće ručno odobren kako bi spriječili spam, a nakon toga slobodno možete učestvovati. Hvala vam na komentarisanju!

A- A A+