Capital.ba

Završen sastanak lidera vladajuće koalicije

25.07.2013. / 19:15

vucic_dacic_dinkicBEOGRAD, U Beogradu je završen sastanak lidera stranaka vladajuće koalicije o rekonstrukciji Vlade. RTS nezvanično saznaje da na sastanku nije došlo do približavanja stavova.

Prema nezvaničnim informacijama, sutra će biti održana sjednica Predsjedništva SPS-a. Sutra će biti održana i sjednica Glavnog odbora SNS-a, koja je ranije najavljena.

Sastanku su prisustvovali lideri SPS-a, SNS-a i URS-a, odnosno premijer Ivica Dačić, prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić i ministar finasija i privrede Mlađan Dinkić.

Nakon sastanka, koji je počeo oko 16.00 časova, a završen oko 17.30, niko od učesnika se nije obratio okupljenim novinarima.

Rekonstrukcija Vlade Srbije bi, kako je ranije najavljeno, trebalo da bude završena do kraja jula.

Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović rekao je da ta stranka ne priželjkuje vanredne izbore, ali da su oni “bolja opcija” ako nema dogovora sa koalicionim partnerima.

Vučić je rekao ranije da očekuje temeljnu rekonstrukciju Vlade, a da u suprotnom neće učestvovati u tom procesu.

Dačić je izjavio da je cilj da do kraja mjeseca budu izabrani novi ministri i da što se njegove stranke tiče, nema prepreka za rekonstrukciju vlade.

URS je saopštio da je spreman za rekonstrukciju, ali da koalicioni partneri treba da kažu šta nije bilo dobro u radu njihovih ministara. Vučić je na to odgovorio da nema namjeru “nikome ništa da dokazuje”, jer je cilj rekonstrukcije efikasniji rad Vlade i bolji život građana. (Srna)

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!