Capital.ba

Slovenija sama može izaći iz krize?

05.10.2012. / 10:44

LJUBLJANA, Slovenački premijer Janez Janša izjavio je poslije sastanka s predsjednikom Evropske banke ECB Marijom Dragijem da Slovenija bez strane pomoći može izaći iz krize.

“Slovenija ima sve potencijale da sama izađe iz opasnih voda”, rekao je Janša povodom spekulacija da će Sloveniji biti potrebna međunarodna finansijska pomoć.
Janša je na Brdu kod Kranja razgovarao s Dragijem o prilikama u zoni evra i mjerama koje Slovenija namjerava da sprovede do kraja godine, saopšteno je iz kabineta premijera.

Slovenija mora urediti javne finansije i smanjiti budžetski manjak, stabilizovati bankarski sistem, ozbiljno prići restrukturiranju dijela privrede i do kraja godine usvojiti reforme tržišta rada i penzionog sistema.

“Tih pet mjera Sloveniju sigurno vodi u bezbjedne vode u kojima će ploviti vlastitim jedrima bez straha da će se kriza nastaviti,” rekao je Janša.

On je naveo da su preporuke ECB-a Sloveniji slične preporukama Misije međunarodnog monetarnog fonda, rekao je Janša, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti