Capital.ba

Nova banka emituje obveznice od 37,6 miliona KM

19.09.2019. / 15:44

BANJALUKA – Nova banka Banjaluka odlučila je da emituje obveznice u vrijednosti od 37,6 miliona maraka, a osnovni razlog je povećanje dopunskog kapitala banke.

nova banka

Nova banka objavila je danas Javni poziv za upis i uplatu 29. emisije hartija od vrijednosti / sedme emisije obveznica te banke javnom ponudom.

„Banka upućuje poziv svim zainteresovanim domaćim i stranim investitorima, pravnim i fizičkim licima za upis i uplatu sedme emisije obveznica javnom ponudom“, navedeno je u Javnom pozivu.

Komisija  za  hartije od  vrijednosti  Republike  Srpske odobrila je juče Prospekt  emisije.

Predviđeno je emitovanje 376.000 obveznica po nominalnoj vrijednosti od po 100 KM po obveznici. Ukupan iznos emisije je 37,6 miliona KM.

Obveznice se emituju  sa rokom dospjeća od 10 godina sa pet godina grejs perioda po nepromjenjivoj kamatnoj stopi od tri odsto na godišnjem nivou.

Upis i uplata obveznica sedme emisije počinje od 4. oktobra 2019. godine, a upis obveznica trajaće 15 dana.

Emisija se smatra uspješnom kad je upisano i uplaćeno najmanje 60 odsto od ukupnog broja obveznica.

Ako se prije isteka roka od 15 dana upiše i uplati propisani ili veći procenat ponuđenih obveznica od 100 odsto, emitent može da završi javnu ponudu.

Nova banka emitovala je obveznice od 37,6 miliona 2014. godine o čemu je portal CAPITAL pisao u tekstu „Nova Banka novom emisijom od 37 miliona KM, otkupljuje sve dosadašnje obveznice“.

CAPITAL: S. Šurlan

Share Tweet Preporuči

Tagovi:

Povezane vijesti