Capital.ba

“Bitminer Factory”: UniCredit Bank grubo prekršila propise

02.10.2019. / 15:00

BANJALUKA – Nakon što je portal CAPITAL objavio priču o tome da je u Banjaluci pokrenut najveći kriptovalutni spor u Evropi težak 180 miliona maraka iz preduzeća “Bitminer Factory” iz Gradiške su se oglasili istakavši da spor vode protiv UniCredit Bank Banjaluka zbog grubog kršenja zakonskih propisa.

Dopis ove kompanije prenosimo u cjelosti.

“Tačno je da smo pokrenuli spor protiv UniCredit Bank a.d. Banja Luka zbog grubog kršenja zakonskih propisa i samih internih propisa banke zbog kojih je došlo do nerealizacije projekta koji je opisan u samom tekstu. Ovakvim postupanjem banke narušen je odnos povjerenja i pouzdanosti između banke i klijenta, posebno imajući u vidu našu raniju saradnju sa UniCredit grupacijom u Italiji te da su raniji projekti uspješno realizovani. Ključeno je naglasiti da je drustvo “Bitminer Factory” d.o.o. osnovano radi prikupljanja novčanih sredstava od investitora radi daljeg ulaganja, da je prilikom otvaranja računa u UniCredit Bank a.d. Banja Luka dostavilo svu potrebnu dokumentaciju u skladu sa internim procedurama banke, a da je banka svojim postupanjem prekršila sve zakonske propise i takvim postupanjem uticala na ishod projekta koji se nije mogao dalje realizovati, a što će biti dokazano i tokom sudskog postupka”, navode oni u svom dopisu.

Podsjećamo portal CAPITAL je objavio juče detalje ovog višemilionskog spora što u tuženoj banci nisu željeli komentarisati.

CAPITAL: D. T.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti