Capital.ba

Banika, Bojić i Pejić najbliži fotelji glavnog revizora RS

11.10.2012. / 8:15

BANJALUKA, Komisija za izbor glavnog revizora RS predložila je juče da na tu poziciju bude imenovan bivši direktor Poreske uprave RS Mile Banika, rukovodilac Sektora revizije učinka u Glavnoj službi za reviziju RS Milovan Bojić ili Darko Pejić, koji je takođe zaposlen u ovoj službi, saznaje “Glas Srpske”.

Njih trojica su u vrhu rang-liste kandidata za glavnog revizora, koju je sačinila Komisija Narodne skupštine RS za izbor glavnog revizora javnog sektora i poslala predsjedniku RS Miloradu Dodiku. Predsjednik RS treba da odabere jednog od kandidata sa rang-liste i predloži Narodnoj skupštini za imenovanje.
Predsjednik Komisije Uroš Gostić rekao je poslije obavljenog intervjua sa kandidatima, da više njih ima isti broj bodova, te da je teško ocijeniti koji je najbolji.
Pored pomenuta tri kandidata, za poziciju glavnog revizora bili su prijavljeni i zamjenik generalnog revizora u Kancelariji za reviziju institucija BiH Božana Trninić i revizor u toj službi Dragoljub Kovinčić.
Prijave na konkurs predalo je i nekoliko zaposlenih u Ministarstvu finansija RS, između ostalih, pomoćnik ministra za računovodstvo i reviziju Duško Šnjegota, koji ima i licencu revizora, te pomoćnici u resoru finansija Jovo Radukić i Dalibor Tomaš.
Glavni revizor će biti izabran na mandat od sedam godina. Aktuelnom glavnom revizoru RS Bošku Čeki uskoro ističe mandat. Glas Srpske

 

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti