Capital.ba

Lopovi ukrali dragulje vrijedne 20 miliona evra

12.10.2007. / 11:46

PARIZ, Drska i dobro planirana pljačka prodavnice nakita Harija Vinstona u centru Pariza prošlog vikenda obogatila je nepoznate lopove za 20 miliona evra, u jednoj od najvećih pljački nakita, izjavili su istražitelji, a prenosi danas list “Internešenel herald tribjun”.

Najjeftiniji ukradeni predmet je platinski prsten od dvije hiljade evra, a najskuplji dijamantska ogrlica koja košta 3,2 miliona evra.

Na rasvjetljavanju slučaja angažovana je elitna jedinica za teški kriminal francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova, ali lopovi i nakit još nisu nađeni.

Policija je saopštila da je četiri ili pet maskiranih osoba ušlo oko 10.00 časova ujutru u butik Harija Vinstona, radnju koja se nalazi nedaleko od policijske stanice i nekoliko koraka od Šanzelizea, najpoznatije pariske turističke avenije.

Pljačkaši su savladali šest zaposlenih, rekli im da otvore sef i onda nestali sa torbom punom ogrlica i dragulja, uključujući i jedan dijamant vrijedan dva miliona evra.

“Ovo su profesionalci”, izjavio je jedan istražitelj i dodao da se “početnici ne bi usudili da priđu vodećim draguljarnicama”. On je rekao da će pravi test biti da li će lopovi moći da prodaju nakit na crnom tržištu.

Zbog rizika da budu otkriveni, lopovi obično prodaju robu po cijeni od samo 20 odsto od maloprodajne cijene.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!