Capital.ba

PKB postao državno preduzeće

05.02.2010. / 18:40

BEOGRAD, Predstavnici Ministarstva ekonomije i malih akcionara Poljoprivrednog kombinata Beograd (PKB) potpisali su osnivački akt kojim ovo preduzeće postaje državno.
“To je prvi korak koji je dogovoren na nivou Ministarstva ekonomije i grada Beograda u okviru strategije koja podrazumjeva da će sledećom odlukom republičke vlade, koju očekujemo vrlo brzo, suštinski ovo preduzeće preći potpuno u nadležnost grada”, rekao je državni sekretar Ministarstva ekonomije Nebojša Ćirić.

Prema njegovim riječima, radi se o strateškoj odluci jer je PKB, sa još nekoliko preduzeća, identifikovan kao preduzeće od velikog značaja za Beograd i njegove stanovnike.

Generalni direktor PKB Milan Veljović kazao je da je cilj poslovodstva i zaposlenih bio da se preduzeće očuva i udje u gradsku strukturu. “Od ovih odluka korist će imati i grad i Republika, ali i svi zaposleni”, ocenio je Veljović.

Član Gradskog vijeća Miroslav Čučković izrazio je očekivanje da će do 1. marta biti završeno povezivanje staža koji nedostaje zaposlenima, dobijanje ovjerenih zdravstvenih knjižica, kao i prijedlog socijalnog programa koji će se realizovati iz tranzicionog fonda Vlade Srbije. On je istakao da grad želi da u budućnosti slično uradi i sa kombinatima “Voćarskih plantaža” u Grockoj i “Dragan Marković” u Obrenovcu.

Predsjednik Samostalnog sindikata PKB Miodrag Mladenović kazao je da zaposleni u tom preduzeću ostaju pri svojim zahtjevima, jer im je, bar što se tiče ovjeravanja zdravstvenih knjižica, rok do 1. marta predug.

On je podsjetio da je ranije danas protest zakazan za srijedu, 10. februara i dodao da će radnici do tada čekati da ih neko od zvaničnika pozove na razgovor i pruži im informacije o načinu riješavanja statusa PKB-a i postojećih problema.

“Protest smo zakazali… čekacemo do srede, ako nas niko ne kontaktira i ništa se ne uradi sa knjižicama (overavanje) mi ćemo u sredu da blokiramo Zrenjaninski put”, ponovio je Mladenović.  Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!