Capital.ba

Čelinački privrednici izvezli robe u vrijednosti 18 miliona KM

06.12.2009. / 14:41

izvoz2ČELINAC,  Čelinački privrednici u prvih deset mjeseci ove godine uvezli su robu u vrijednosti od oko 21 milion KM, a izvezli robu u vrijednosti oko 18 miliona KM, podaci su Privredne komore regije Banjaluka.

        Prema ovim podacima pokrivenost uvoza izvozom ostvarena je u obimu od 86 odsto.

        Najveći dio izvezene robe čine proizvodi ostvareni u doradi, takozvani long-poslovi, te preradi drveta i manjim dijelom iz oblasti tekstila i kože.

        U društvu 21 opštine ove privredne regije, opština Čelinac se po uvozu, čije je učešće 1,04 odsto, svrstao na 10, a po izvozu sa učešćem od 2,28 odsto na osmo mjesto.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!