Capital.ba

Dukić kupio akcije „Boksita“ u „Drina osiguranju“

27.05.2024. / 14:26

BANJALUKA – Preduzeće „Mileks“, u vlasništvu porodice Rajka Dukića, kupilo je danas akcije „Boksita“ u osiguravajućem društvu Drina osiguranje, saznaje CAPITAL.

Drina osiguranje

Foto: Drina osiguranje

„Mileks“ je ovim uvećao svoj udio u „Drina osiguranju“ na oko 72 odsto.

Ova firma je danas kroz blok posao za 873.676 KM kupila 7,3 odsto akcija „Boksita“ u „Drina osiguranju“.

Ova kupovina dolazi nakon promjena koje su se proteklih dana desile u kompaniji „Boksit“ kojom je godinama upravljao Dukić.

Naime, akcije „Mileksa“ i još nekih fondova u „Boksitu“ prethodnih dana kupili su „Pavgord“, „MG Mind“ i „Respect plus“.

O prodaji akcija se oglasio i Dukić koji je u saopštenju naveo da odlazi sa čela kompanije „Boksit“ ali da će i dalje nastaviti da radi u grupaciji koju čine „Drina osiguranje“, „Mileks“, „DRAM“, „Farma koka nosilja“ i „Farma za odgoj pilenki“.

CAPITAL: M. Lj.

Preuzimanje dijelova teksta ili teksta u cjelini je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.capital.ba
Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!