Capital.ba

U planu nova solarna elektrana u Bileći

26.05.2024. / 11:30

BILEĆA – Preduzeće „METOD ENERGIJA RS“ Bileća u vlasništvu Zorana Delića planira gradnju solarne elektrane Solarni park MERS 22 MW na području opštine Bileća.

solarne elektrane

FOTO: Pixabay

Preduzeće je podnijelo samoinicijativu ponudu za dodjelu koncesije, na osnoveu koje je Ministarstvo energetike i rudarstva Republike Srpske raspisalo javni poziv na koji će se moći prijaviti i drugi ponuđači.

Planirana solarna elektrana je instalirane snage 22,36 MW i procijenjene godišnje proizvodnja 33,3 GWh.

Solarna elektrana će se spojiti na postojeću mrežu izgradnjom priključnog dalekovoda. Procijenjena vrijednost investicije je 31.700.448 KM.

Proizvedena električna energija prodavat će se na tržištu.

Koncesija će se dati na period od najviše 50 godina.

Koncesionar će plaćati jednokratnu naknadu za koncesiju za ustupljeno pravo u iznosu od 951.014 KM i koncesione naknade za korištenje predmeta koncesije u iznosu od 0,0055 KM po proizvedenom KWh električne energije na službenom obračunskom mjestu primopredaje električne energije. Indikator.ba

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!