Capital.ba

Hotel u Rudom kamen oko vrata ERS-u

24.05.2024. / 12:56

RUDO – Hotel „Comsar“ u Rudom, koji je od ruskog oligarha Rašida Serdarova, kupila Elektroprivreda Republike Srpske (ERS) za 2,25 miliona maraka biće joj svojevrsni kamen oko vrata.

hotel rudo

Foto: turizamrudo.com

Naime, hotel je nakon pet godina ponovo otvoren u septembru prošle godine, a finansijski izvještaji pokazuju da je manje gubitke pravio kada je bio zaključan.

Prema finansijskom izvještaju iz prošle godine hotel je imao gubitak od nepunih pola miliona maraka.

U njemu je bilo 26 zaposlenih koji su za četiri mjeseca u kasu prikupili tek nešto preko 208.000 KM.

Primjera radi, 2022. godine kada je hotel još bio zatvoren, gubitak je iznosio 217.555 maraka, a na tom nivou su bili i gubici godinama unazad.

Hotel je prvi put otvoren 2014. godine, ali je gomilao gubitke pa je zatvoren u novembru 2018. godine.

Prvobitno je bilo zamišljeno da u njemu pored gostiju budu smješteni radnici angažovani na gradnji hidrocentrale „Mrsovo“, ali do toga nije došlo jer ju ruski biznismen nikada nije napravio.

Međutim, njegove propale projekte kupila je „Elektroprivreda Republike Srpske“, odnosno njena zavisna preduzeća, za neutvrđenu sumu novca.

Serdarov je pred Rudog, napravio i hotel u Ugljeviku koji je takođe propao i koji je kasnije prodao jednoj firmi iz Bijeljine.

CAPITAL: D. T.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!

    Komentari na članak: Hotel u Rudom kamen oko vrata ERS-u

    1. Tim koji pobjeđuje ne treba mijenjati

      Pozovite ponovo u pomoć “spasioce” Republike Srpske, Pavgord, Stevanovića…