Capital.ba

Neto dobit OC „Jahorina“ 384.821 KM

24.05.2024. / 12:26

JAHORINA – Olimpijski centar „Jahorina“ je u prošloj godini poslovao sa dobitkom od 384.821 KM.

Jahorina

FOTO: OC Jahorina

Naveo je to predsjednik Nadzornog odbora OC „Jahorina“ Nedeljko Elek u reagovanju  na tekst portala CAPITAL pod naslovom „OC „Jahorina“ u gubitku 4,5 miliona KM“ ističući da nije tačno da su godinu završili u gubitku.

„OC „Jahorina“ je u prošloj godini poslovao sa dobiti od 384.821 KM, što možete da provjerite u finansijskom izvještaju za 2023. godinu i izvještaju nezavisnog revizora, što je javnosti dostupno“, navedeno je, između ostalog, u demantiju koji potpisuje Elek.

Tačno je da je Olimpijski centar lani ostvario pomenutu neto dobit, dok su gubitak od 4,5 miliona KM, koji je naveden u našem tekstu i na koji su ukazali revizori, ostvarili iz redovnog poslovanja.

Naime, u revizorskom izvještaju je navedeno da su ukupne finansijske obaveze OC „Jahorina“ na kraju prošle godine iznosile gotovo 197 miliona maraka, da OC nije u mogućnosti da iz priliva od redovnog poslovanja izmiruje tekuće obaveze koje su za 41,3 miliona KM veće od tekuće imovine te da je u prošloj godini ostvario gubitak iz redovnog poslovanja u iznosu od 4,5 miliona KM.

„Pomenute činjenice mogu prouzrokovati materijalno značajne neizvjesnosti u pogledu nastavka poslovanja Olimpijskog centra“, istakli su revizori.

Kompletano reagovanje OC „Jahorina“ možete pročitati OVDJE.

CAPITAL

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!