Capital.ba

Titkok će otpustiti veliki broj radnika

23.05.2024. / 13:02

SINGAPUR – Kompanija Tiktok planira da otpusti veliki broj radnika širom svijeta, a otpuštanja će posebno pogoditi timove koje se bave korisničkom podrškom i komunikacijom, kao i sadržajem i marketingom, prenosi Si-En-En (CNN) pozivajući se na anonimne izvore u samoj firmi.

TikTok

Foto: Pixabay

Trenutni Tiktokov tim za globalne korisničke operacije će biti raspušten, a preostali zaposleni će biti raspoređeni među timovima za povjerenje i bezbjednost, marketing, sadržaj i proizvode, navode izvori.

Nije jasno koliko tačno ljudi će ostati bez posla, pošto izvori napominju samo da je u pitanju “veliki procenat” od oko 1.000 zaposlenih koji rade u pomenutim timovima.

U 2023. je Tiktok otkrio da ima 7.000 zaposlenih samo u Sjedinjenim Američkim Državama, prenosi Tanjug.

Otpuštanja su bila u pripremi već neko vrijeme i nisu povezana sa aktuelnim pravnim i političkim previranjima oko Tiktoka u SAD, naglašavaju izvori. Nezavisne novine

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!